Yrittäjät päättävät yhdessä rakennusratkaisuista

Suomalainen on perinteisesti sijoittanut asumiseen, joko omakotitaloon tai asuntoon. Aiemmin sijoitus kannatti ja jälleenmyyntiarvo oli hyvä, koska materiaalit olivat kestäviä ja rakentaminen huolellista. Tänään on toisin, ja monen kansalaisen sijoitus rapautuu samaa vauhtia huonosti tehdyn kodin kanssa.

Mäntsälän viherkeitaassa panostetaan laatuun, ammattitaitoon ja yhdessä tekemiseen. Riihipellon pihakylä ja Suvikedon ryhmäpuutarha ovat asiantuntijavetoisia rakennusprojekteja, joissa yrittäjät ja puutarhaviljelijät päättävät ratkaisuista yhdessä.

Ryhmärakennuttaminen vahvistaa yhteisöllisyyttä

Ryhmärakennuttamisen voima piilee siinä, että tieto ja työt jaetaan. Kun ihminen rakentaa yksin, suunnitteluun varattu aika ja raha ovat rajallisia. Kun rakentajia on monta, syntyy ryhmävoimaa. Silloin on mahdollista tehdä päätöksiä ja ratkaisuja, jotka poikkeavat valtavirrasta.

Yhteisöllisyys mahdollistaa myös omavaraisuutta; kaikkien ei tarvitse ostaa omia laitteita, vaan investoinnit voidaan keskittää ja hankinnat jakaa, jolloin syntyy taloudellista hyötyä. Tehokkaassa yhteisössä tekniikan sekä huollon määrä vähenee.