Riihipellon yritysalue vastaa tulevaisuuden haasteisiin

Riihipellon yritysalue sijaitsee hyvällä alueella Jokelanseudulla, keskeisellä paikalla Mäntsälän eteläisimmässä kylässä. Yritysalueen suunnittelusta vastaa arkkitehti Emma Johansson, joka on erikoistunut ekologiseen rakentamiseen.

Yrityspaikat ovat kooltaan 3000–4500 m². Jokainen saa myös käyttöönsä viljelypalstan. Mieti, miltä tuntuisi työntää sormet multaan ja kasvattaa paikkakunnan parhaat perunat omassa pihapiirissä!

Työskentelypiha rakentuu asuinpäärakennuksesta, siihen liittyvistä kylmistä osista sekä työtilasta, jonka suuruuden asukas voi itse määritellä.

Rakentaminen etenee tarpeen mukaan

Yritysalueen rakennukset sijoittuvat kahdelle kehälle: asunto sisäkehälle ja työ- sekä varastotilat ulkokehälle. Jokaiseen pihapiiriin kuuluu myös maakellari, joka suojaa asumista ja oleskelupihaa.

Yritysalueen rakennukset suunnitellaan ja toteutetaan niin, että ne mahdollistavat elämäntilanteiden muutokset. Isovanhemmat tai teini-ikään ehtinyt sukupolvi voivat asua omassa rakennuksessaan samassa pihapiirissä. Työskentelypihaan voi myös rakentaa viherhuoneen sekä pieneläimille tarkoitetun tilan.

Rakennusten ja asuntojen tilan määrää pystytään säätämään myös vuodenaikojen mukaan. Osa tilasta voidaan välieristyksen avulla jättää täysin kylmäksi, jolloin se toimii tuulensuojana ydinmassalle, kodin sydämelle.